Menukaart
RUSTIEK BROOD tot 16.30 uur
Polijsten – Gebakken spek, champignons, ui en honing – 9,75
Roodgloeiend – Gehaktbrood met Limburgse mosterdcrème (warm of koud) – 9,75
Witheet – Met Indiase kruiden gebakken kip en satésaus – 9,75
Afkoelen – Tomaat – mozzarella, basilicum pesto en truffeldressing – 9,75
Vuurhaard – 2 kroketten met mosterd – 9,75
Rookkanaal – Tonijn in olijfolie en knoflookmayonaise – 10,00
Smidsvuur – 2 Vegetarische kroketten met mosterd – 10,75
LUNCH GERECHTEN tot 16.30 uur
Smidsbron – Kipsaté met brood of friet en salade – 15,00
Vakman – Krulmacaroni met gehakt, tomaat en Parmezaanse kaas – 13,00
SOEPEN voorgerechten en lunch
Hoefsmid – Uiensoep, met kaas gegratineerd brood geserveerd – 8,00
Wapensmid – Curry-Knolselderijsoep met kokosroom en huisgemaakt naanbrood – 8,00
# Siersmid – Soep van de dag – 8,00
SALADES voorgerechten en lunch
Tang – Gebakken spek, champignons, ui en honingdressing – 14,50
# Hamer – Scampi’s gebakken in knoflook met chili dressing – 16,00
Beitel – In kruiden gebakken kip, cashewnoten en gember siroop – 15,00
# Oven – Krokante Val Dieu kaas met aceto-balsamico siroop – 15,00
Blaasbalg – Krokante visreepjes met knoflookmayonaise – 15,00
Salades zijn ook te bestellen als maaltijdsalades + 6,50
VOORGERECHTEN en lunch
# Muuranker – Carpaccio met basilicum pesto, truffeldressing en Parmezaanse kaas – 14,00
# Slijpsteen – Bloedworst met appel, appelstroop en roggebrood – 12,00
HOOFDGERECHTEN
Te bestellen vanaf 17.00 u ~ op zondag vanaf 12.00 u
Hoefijzer – Gebakken forel geserveerd met spekjes – 22,50
# Schroefbank – Vis van de dag – 23,50
# Ambachtsman – Zuurvlees van rund op Limburgse wijze bereid – 21,00
Gloeiend metaal – Tournedos van Blanc Blue Belge runderen met pepersaus – 27,50
# Werkplaats – Zacht gegaarde runderezel in ketjap-kokossaus – 23,00
Siersmeedwerk – Saté van huisgemarineerde varkenshaas met kroepoek en salade – 22,00
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met warme groente, friet en mayonaise
# Smeden – Thaise rode linzencurry met groente en basmati rijst – 19,00
# Smidse – Ravioli gevuld met ricotta en walnoten met citroen roomsaus – 19,00
VOOR DE KINDEREN
Sterk – Krulmacaroni met gehakt, tomatensaus en Parmezaanse kaas – 8,00
Stoer – Spiesje met diverse snacks, friet, mayo – ketchup en sla – 8,00
Gespierd – Krokante kip met friet, mayo – ketchup en sla – 8,00
NAGERECHTEN
# Aambeeld – Kaasplank met 4 kazen en roggebrood – 12,50
# Smeedkunst – Appelstrudel met vanille saus en vanille roomijs – 8,00
# Smidvuur – Dame Blanche met vanille roomijs van De Helenahoeve – 8,00
# Kunstsmid – Dessert van de dag – 8,00
Leerjongen – Kinderijs vanille roomijs met slagroom en mini smarties – 5,00