
Menukaart
RUSTIEK BROOD tot 16.30 uur
Polijsten – Gebakken spek, champignons, ui en honing – 9,00
Roodgloeiend – Gehaktbrood met Limburgse mosterdcrème (warm of koud) – 9,00
Witheet – Met Indiase kruiden gebakken kip en satésaus – 9,00
Afkoelen – Tomaat – mozzarella, basilicum pesto en truffeldressing – 9,00
Vuurhaard – 2 kroketten met mosterd – 9,00
Rookkanaal – Tonijn in olijfolie en knoflookmayonaise – 9,00
Smidsvuur – 2 Vegetarische kroketten met mosterd – 10,00
LUNCH GERECHTEN tot 16.30 uur
Smidsbron – Kipsaté met brood of friet en salade – 14,00
Vakman – Krulmacaroni met gehakt, tomaat en Parmezaanse kaas – 13,00
SOEPEN voorgerechten en lunch
Hoefsmid – Uiensoep, met kaas gegratineerd brood geserveerd – 7,50
Wapensmid – Curry-Knolselderijsoep met kokosroom en huisgemaakt naanbrood – 7,50
# Siersmid – Soep van de dag – 7,50
SALADES voorgerechten en lunch
Tang – Gebakken spek, champignons, ui en honingdressing – 14,00
# Hamer – Scampi’s gebakken in knoflook met chili dressing – 15,00
Beitel – In kruiden gebakken kip, cashewnoten en gember siroop – 14,00
# Oven – Krokante Val Dieu kaas met aceto-balsamico siroop – 14,00
Blaasbalg – Krokante visreepjes met knoflookmayonaise – 14,00
Salades zijn ook te bestellen als maaltijdsalades + 6,50
VOORGERECHTEN en lunch
# Muuranker – Carpaccio met basilicum pesto, truffeldressing en Parmezaanse kaas – 14,00
# Slijpsteen – Bloedworst met appel, appelstroop en roggebrood – 11,00
HOOFDGERECHTEN
Te bestellen vanaf 17.00 u ~ op zondag vanaf 12.00 u
Hoefijzer – Gebakken forel geserveerd met spekjes – 22,50
# Schroefbank – Vis van de dag – 22,50
# Ambachtsman – Zuurvlees van rund op Limburgse wijze bereid – 19,50
Gloeiend metaal – Parelhoen suprême met dragonsaus – 22,50
# Werkplaats – Zacht gegaarde runderezel in ketjap-kokossaus – 22,00
Siersmeedwerk – Saté van huisgemarineerde varkenshaas met kroepoek en salade – 21,00
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met warme groente, friet en mayonaise
# Smeden – Thaise rode linzencurry met groente en basmati rijst – 18,50
# Smidse – Ravioli gevuld met ricotta en walnoten met citroen roomsaus – 18,50
VOOR DE KINDEREN
Sterk – Krulmacaroni met gehakt, tomatensaus en Parmezaanse kaas – 7,50
Stoer – Spiesje met diverse snacks, friet, mayo – ketchup en sla – 7,50
Gespierd – Krokante kip met friet, mayo – ketchup en sla – 7,50
NAGERECHTEN
# Aambeeld – Kaasplank met 4 kazen en roggebrood – 12,00
# Smeedkunst – Appelstrudel met vanille saus en vanille roomijs – 7,50
# Smidvuur – Dame Blanche met vanille roomijs van De Helenahoeve – 7,50
# Kunstsmid – Dessert van de dag – 7,50
Leerjongen – Kinderijs vanille roomijs met slagroom en mini smarties – 4,50